Житель Ужгорода вирішив відреставрувати автомобіль Fiat, який випускався на початку 1930-х років. 35 років цей автомобіль просто стояв на одній з вулиць Мукачева, але чоловік вирішив показати справжню красу «забутої» машини.

Про це говориться у сюжеті програми "Джедаї", яка була показана на каналі 2+2.

Юрій Русняк вирішив взятися за непросте завдання - реставрувати старий Fiat. На відновлення транспортного засобу йому знадобилося кілька років, але результат перевершив всі очікування.

За словами Русняка, коли він виявив машину, то вона перебувала в дуже поганому стані. Час не пощадив автомобіль, з красивої машини італійського виробництва вона перетворилася на купу металобрухту. Чоловік навіть не знав, яка саме модель Fiat була перед ним.

"Спочатку я не міг зрозуміти, що це взагалі за модель. Я почав шукати та вивчати інформацію в Інтернеті. Звертався за допомогою до друзів, які розбираються в машинах. Через час мені вдалося з'ясувати модель автомобіля-Fiat 508 Ballila", - розповів чоловік.

За його словами, реставрація автомобіля зайняла кілька років, але завдяки всім зусиллям і наполегливості машина знаходиться майже в ідеальному стані.

Русняк зазначив, що головне завдання під час реставрації – спробувати зберегти первісний вигляд транспортного засобу.

Реставратор заявив, що не зміг знайти деякі деталі в Україні, тому частину деталей він замовляв за кордоном. Він додав, що це того варте.

Після реставрації в автомобілі з'явилися оригінальні сидіння, двері, кермо, коробка передач, мотор і колеса.

Кузов Fiat 508 Ballila - дводверний седан. Головна його особливість - двері, що відкриваються проти ходу машини.

Fiat 508 - італійський автомобіль, який випускався компанією Fiat з 1932 по 1939 рік. Це один з найперших автомобілів в Європі, який могли придбати прості люди, а не тільки найбагатші громадяни. Ця машина почав випускатися в якості заміни іншої моделі компанії Fiat 509, виробництво якого припинилося в 1029 році.

Раніше "Hyser" повідомляв, що 80 років майже ніхто не здогадувався про гараж, в якому зберігалися раритетні автомобілі.

Наш портал писав, що у Польщі виявили рідкісну модель Волги.