У мережі розмістили унікальний пост про забутий радянський мотоцикл «Панонія». Українцям вирішили розповісти, чому цей мотоцикл не так сильно цінувався, як «Ява» або «Чезет».

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Car»

Всі любителі мотоциклів за часів Радянського Союзу просто мріяли обзавестися такими мотоциклами, як "Ява" або "Чезет". Ці екземпляри мали значні характеристики і виглядали досить солідно.

Варто відзначити, що з «Явою» або «Чезет» могли потягатися тільки чехословацькі ІЖ Планета-Спорт або Планета-5. Решта мотоциклів в СРСР були набагато нижче класом.

Потрібно повідомити, що в радянські часи на територію СРСР привозилися мотоцикли з Угорщини. Зараз йдеться про "Паннонії TL-250", яких було ввезено близько 300 тисяч примірників.

Панонія
Панонія

Крім цього, є інформація, що "Паннонія" має двигун об'ємом 247 кубічних сантиметрів і 14 кінських сил потужності, трансмісія - механічна коробка на чотири ступені. Що стосується витрати палива, то угорський мотоцикл був вельми економним, він використовував 4 літри бензину на 100 кілометрів шляху. Максимальну швидкість "Паннонія" могла набрати до 110 кілометрів на годину.

Важливо підкреслити, що основним мінусом цього мотоцикла виявилася його ціна. Незважаючи на його скромні характеристики і непривабливий зовнішній вигляд, цей мотоцикл стояв стільки ж, як і дуже популярна «Ява» і «Чезет». Саме тому такий мотоцикл ніхто не хотів купувати.

Мотоцикл "Ява". Фото: wikimedia
Мотоцикл "Ява". Фото: wikimedia

Варто відзначити, що мотоцикл "Ява" - дуже популярний і сьогодні. Є дуже багато ентузіастів, які катаються по містах на цьому унікальному творі техніки.

Нагадаємо, що в одному з гаражів було знайдено Запорожець з пломбами на корпусі.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі показали унікальний Запорожець для молоді.

Також портал "Hyser" писав, що у мережі показали новенький мотоцикл Ява в заводській упаковці.