Фахівці перерахували продукти, які особливо корисні взимку при сильних морозах.
Між іншим, саме взимку відчувається постійний голод, за рахунок чого їсти хочеться нескінченно. Ми в свою чергу зігріваємось їжею, але разом з тим заробляємо і зайві кілограми, від яких потім потрібно позбуватися. Про це повідомляють "Вести-ua.net".
Варто відзначити, що важливо взимку вживати їжу теплою і треба, щоб вона обов'язково мала мінімум 3 різних смаків: від солонуватого до перченого. Фрукти і овочі теж мають бути кімнатної температури, про що заявила нутриціолог Яна Легеза. До речі овочі дуже корисні взимку, як ще деякі продукти.
Наприклад, рибу не завадить включити у свій раціон. Річ в тім, що в ній є вітамін D, дефіцит якого, як правило, виникає якраз взимку. На фоні цього може спостерігатись постійна втома, відсутність енергії.
Подпишись на Hyser.com.ua в Google News! Только самые яркие новости!
Подписаться
Також фахівці радять смузі, які здатні побороти почуття голоду і наситить організм вітамінами. Фруктове смузі готується досить просто із заморожених ягід і банана. Якщо йогурт, то натуральний, і його можна вживати разом з насінням. Чашки какао, приготованого на воді з мінімальним додаванням молока або вершків, теж буде достатньо, щоб наситити свій організм і не так буде тягнути до солодкого.
Ну і спеції теж повинні бути присутні в їжі. Бажано, щоб було 5 різних смаків при кожному прийомі їжі, головне не менше 2-3 різних смаків. Мається на увазі солоний, солодкуватий, трохи перчений і так далі. Між іншим, кардамон, куркума, мускатний горіх чудово заспокоюють нервову систему.
Раніше "Нyser" писав про те, що гречка при всій своїй корисності має й серйозні протипоказання.
Також наш портал повідомляв, що медики назвали популярний продукт, який суттєво скорочує життя.
Нагадуємо, що улюблена закуска українців може бути дуже небезпечною.