Щоб виглядати молодо, сяяти красою і здоров'ям, не обов'язково вдаватися до уколів краси. Перш за все потрібно доглядати за своєю шкірою обличчя, правильно спати та харчуватися.

Експерти назвали чотири правила, дотримання яких допоможуть загальмувати природні процеси старіння.

Правило №1 Чисте й зволожене обличчя

Надзвичайно шкідливо лягати спати з не змитою косметикою, не менш шкідливо й не видаляти з обличчя денний пил і бруд. Все це "закорковує" та розширяє пори. В результаті шкіра буде виглядати нездоровою, блідою або сірою, можлива поява прищів, вугрів та фурункулів.

Також можуть з'явитися пігментні плями та зморшки набагато раніше терміну.

Треба підібрати правильні засоби, які будуть видаляти макіяж та очищувати обличчя: молочко, тонік, міцелярна вода, пінка, гель тощо. Після використання таких засобів ви маєте відчувати свіжість, шкіра повинна бути м'якою та зволоженою.

Якщо ви відчуваєте сухість, стянутість або навіть свербіж - засіб вам не підходить і його треба замінити.

Правило №2 Маски

Також дуже важливо робити корисні маски для обличчя, які збагачуватимуть шкіру вітамінами, зволожуватимуть, будуть підтримувати гідробаланс. Маску треба вибирати від індивідуальних особливостей та краще проконсультуватися з косметологом або з лікарем дерматологом.

Правило №3 Ванна перед сном

Краще приймати ванну саме перед сном, оскільки вона допоможе розслабитися та заснути. У воду можна додати масло магнію або його сульфат, щоб позбутися прищів і інших шкірних захворювань. Хвойні або лавандові ванни, як було доведено, також сприяють хорошому сну.

Вранці краще приймати контрастний душ, який допоможе прокинутися і буде тримати шкіру в тонусі.

Правило №4 Корисна їжа

Їжа повинна бути корисною та здоровою. Якщо ви харчуєтесь фастфудом, ваш звичний обід це бутерброди, в раціоні багато солоного, жирного та смаженого, то не сподівайтесь, що ваша шкіра буде гарно виглядати.

Не даремно кажуть: "Ми те, що ми їмо". Бо усе з'їдене неодмінно буде відображатися на зовнішності.

Раніше "Нyser" писав, медики розповіли, чому корисно тримати в спальній кімнаті лимон.

Також наш портал повідомляв, названо солодощі, які допоможуть дожити до 90 років.

Нагадуємо, лікарі назвали продукти, які провокують хронічні хвороби.