Яйця можуть бути дуже корисними, проте не всім вони рекомендуються до вживання.

Насправді яйця багаті на вітаміни та амінокислоти, тому цей продукт людині необхідний. Більш того, фахівці з США вважають яйця ідеальним продуктом для першого прийому їжі при діабеті. Тим паче в яйцях дуже малий вміст вуглеводів, а от білка і калію набагато більше. Вони у свою чергу корисні тим, що захищають від різких коливань цукру в крові, зміцнюють м'язу, нервову і серцево-судинну системи, пише "Новини Ю".

Медики попередили, чим шкідливі яйця на сніданок, фото: YouTube

Не дивлячись на таку цінність яєць для організму, від них таки краще відмовитись на сніданок діабетикам. Особливо шкідливо вживати яйця кожного дня, оскільки ранкові прийоми їжі повинні бути максимально різноманітними. Взагалі тижнева норма яєць для людини становить чотири-п'ять штук.

Річ в тім, що яйця стають шкідливими, коли їх споживають у великій кількості і без термічної обробки. Тому весь час снідати тільки вареними яйцями або омлетом не слід. Вживайте їх як можна рідше і бажано поєднуйте яйця на сніданок з овочами, салатним листям.

Експерти розповіли, чому не можна зловживати яйцями, фото: Високий Замок

До речі вживання сирих яєць підвищує ризик зараження сальмонелою, що теж слід враховувати. Це свого роду бактерії, які здатні заподіяти цілком реальну шкоду здоров'ю, тому вони є патогенними для людини. Таким чином можна заробити зневоднення або ниркову недостатність.

Однак при цьому яйця - це легко засвоюваний продукт, тому його часто рекомендують для дієтичного харчування. Вони дійсно допомагають скинути зайву вагу.

Раніше "Нyser" писав про те, що були названі п'ять продуктів, які невиправно шкодять серцю.

Також наш портал повідомляв, що медики назвали популярний продукт, який суттєво скорочує життя.

Нагадуємо, що гречка при всій своїй корисності має й серйозні протипоказання.