Експерти у сфері медицини вирішили поділитися своїм безцінним досвідом та розповіли, які крупи та каші покращують роботу серця. Так, є дешеві та корисні продукти, які необхідно додати до свого раціону буквально кожній людині.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «telegraf»

Як кажуть експерти онкології, у раціоні харчування обов'язково мають бути зернові продукти. Якщо людина не любить звичайні каші та крупи, то їх можна готувати з м'ясом, фруктами, сухофруктами та багатьма іншими інгредієнтами, це допоможе зробити страву набагато смачнішою.

Насамперед необхідно відзначити вівсяну крупу. Вона дуже добре впливає на нервову систему, судини, легені та серце. Також овес відмінно розщеплює жири та прискорює обмін речовин. Завдяки великій кількості білків та клітковини у своєму складі, овес знижує холестерин, а людські нирки та печінку відновлюються.

Перлова крупа (той самий ячмінь) – неймовірно корисний продукт для людини. Ця каша допоможе очистити організм від шкідливих відкладень у кишечнику. Також лікарі кажуть, що перлова каша допомагає дітям швидше розвиватися та рости здоровим. Для людей похилого віку цей продукт дає підтримку організму при хворобах. Ще вона багата на вітамін Е і білком.

Крім цього, дуже корисними є і пшенична крупа, рисова крупа та гречана крупа.

Читайте також:

Не давитесь бутербродами: що корисного та ситного можна з'їсти без шкоди для здоров'я, коли відключили світло та газ

Для міцного здоров'я та гарного настрою: як правильно приготувати узвар

Серйозний удар по здоров'ю: які продукти не можна розігрівати у мікрохвильовій печі