За статистикою, кожна людина використовує в середньому 46 рулонів туалетного паперу на рік. При цьому в Європі популярніший вологий варіант паперу, оскільки він м'якший і легкий для очищення ніжної анальної області. Але тут є нюанси.

Так, дерматологи попереджають, що додані аромати, консерванти та зволожуючі речовини можуть спричинити непотрібний дискомфорт шкіри, а також спровокувати алергію.

"У наш час багато людей чутливі до ароматизаторів і консервантів, і все більше і більше людей страждають на алергію. Зазвичай така реакція починається з простого почервоніння, може з'явитися сверблячка", - заявив дерматолог з Кельна і член Професійної асоціації німецьких дерматологів (BVDD) Ута Шлоссбергер. .

Лікар нагадує всім, що в поєднанні з вологою та теплом багато хімічних речовин надають додаткову дратівливу дію. В результаті на інтимних зонах можуть з'являтися відкриті плями, які далі поширюються далі і можуть кровоточити.

За словами дерматолога, особливо пацієнти, які вже мають проблеми, наприклад з гемороєм, повинні триматися подалі від вологого паперу.

"Це торкається дуже багатьох. Геморой - одне з найпоширеніших захворювань у західному світі", - сказав Шлоссбергер.

Читайте також:

Оточуватимуть Україну: прем'єр Польщі розповів про новий напад на Київ. Путін розлютився

Не стало легенди світу моди, парфумерії та шикарного вбрання. Таких більше не буде

Повний розгром Путіна: колишній командувач силами НАТО розповів, на що здатні західні танки