Стало відомо, що помер французький модельєр, засновник люксового будинку моди Paco Rabanne Пако Рабан, якого всі називали революціонером світу моди. 18 лютого модельєр міг відсвяткувати своє 89-річчня.

Про це розповіли журналісти Le Monde. Правда, видання не уточнює, хто саме підтвердив журналістам факт смерті Пако Рабана та не назвало причину.

Відомо лише, що свої останні дні культовий дизайнер провів у Портсаллі (Франція).

Покійний вважається одним із творців сучасного світу моди, під його ім'ям вийшли одні з найпопулярніших у світі парфумів.

Пако Рабан запамʼятався світу як революціонер у сфері моди 1960-х років. У своїх роботах він використовував нові матеріали, наприклад, родоід — високоякісну пластмасу на основі ацетилцелюлози. Вже до 1965 року Рабана знали як новатора та захоплювалися його аксесуарами.

У 1966 в Парижі модельєр дебютував з першою колекцією. Убрання з паперу, пластику, металу на босоногих дівчатах порвали пресу. Його показ став хітом у світі моди. Далі дизайнер експерементував з пірʼям, квітами та іншими прикрасами.

Шалену популярність в той період йому принесла сукня-кольчуга з металу, яку на собі демонстрували відомі моделі.

Через кілька років модну індустрію сколихнуло нове захоплення Рабана – парфуми. До наших днів Paco Rabanne – один з найпрестижніших брендів у цій сфері. Особливо цінуються їхні парфуми серед чоловіків.

Мати-комуністка вчила відомого модельєра любити Росію, тому він неодноразово бував у Москві. Проте Київ також був у списку відвіданих зіркою міст. Він навіть прокоментував Помаранчеву Революцію, свідком змін якої випадково став: "Україна нагадує мені зараз квітку, яка на очах розкриває свої пелюстки".

Читайте також:

Повний розгром Путіна: колишній командувач силами НАТО розповів, на що здатні західні танки

Сусіди України у небезпеці: літній Лавров розповів, куди Путін кине своїх солдатів

Вже другий інфаркт: Ігоря Ніколаєва намагаються врятувати лікарі. Що відомо про його стан