Користь перепелиних яєць була відома навіть давнім єгиптянам. А японці після Другої Світової війни взагалі почали наукові дослідження цього продукту і відкрили безліч їх корисних властивостей. Нині у Японії перепелині яйця часто дають дітям до школи.

Перепелині яйця: користь та шкода

Перепелині яйця багаті на вітаміни A, B1, B2, В12, магнієм, калієм, фосфором, залізом та іншими мікроелементами. Вони містять більше білка, ніж курячі яйця. Селен у складі перепелиних яєць корисний для щитовидної залози, вітамін В12 важливий для кровоносної системи, а холін покращує роботу нервової системи.

Перепелині яйця завдяки вітамінному складу значно покращують обмін речовин. Амінокислоти, такі як лізин, у складі крихітних яєць зміцнюють міцність кісток, запобігають розвитку остеопорозу та інших кісткових хвороб. Антиоксиданти, фосфор та вітамін A у складі яєць борються з депресією та знижують ризик розвитку деменції, уповільнюють процеси старіння.

Доведено, що вживання перепелиних яєць допомагає відновити сили, регенерує пошкоджені клітини та наповнює організм енергією. Тому продукт рекомендується їсти людям, які довго хворіють чи перенесли операцію. Для діабетиків перепелині яйця корисні як регулювання цукру в крові.

Для дітей ці яйця також корисні, оскільки має доведену користь для мозку та здатності навчатися. Багато батьків зауважують, що вживання таких яєць полегшує самопочуття дитини з астмою. Також перепелині яйця допомагають дітям рости та перешкоджають розвитку рахіту.

Користь перепелиних яєць для жінок та чоловіків

Протеїн, фолієва кислота та корисні жири роблять перепелині яйця корисним продуктом для жінок, оскільки підтримують гормональне тло. Вагітним і тим, хто годує лікарі радять щодня з'їдати по 2-3 варені яйця. Жінкам у менопаузі перепелині яйця рекомендується їсти для запобігання менопаузальному синдрому.

Також жінкам сподобаються косметологічні властивості перепелиних яєць – з них можна робити зволожуючі маски для обличчя. Збийте три яйця із столовою ложкою лимонного соку та нанесіть на шкіру на 15 хвилин.

У чоловіків перепелині яйця у сирому вигляді покращують потенцію. Корисні яйця для чоловіків, які працюють у несприятливих екологічних умовах, оскільки продукт виводить токсини.

Скільки сирих перепелиних яєць можна їсти за день

Жовток перепелиних яєць містить більше поживних речовин, ніж курячих. У трьох яйцях перепілки міститься більше корисних елементів, ніж у одному курячому.

Дітям рекомендується з'їдати не більше 2 яєць на день, а дорослим можна 4-6 яєць. Сирі перепелині яйця п'ють уранці натще. Якщо випадково проковтнули шматочок шкаралупи – не переживайте, вона також дуже корисна.

Сирі перепелині яйця не можна пити вагітним та дітям до 10 років. Також не варто пити сирі яйця, якщо не впевнені в їх якості та купуєте їх у "диких" місцях, оскільки в них може бути сальмонела.

Скільки варити перепелині яйця

Перепелині яйця майже втрачають корисні властивості при варінні. Некруто яйця варять 2 хвилин після закипання води, а круто - 5 хвилин. Варять їх у підсоленій воді. Варені перепелині яйця красиво виглядають у салатах.

Читайте також:

Домашнє виробництво: як змусити курей активніше нести яйця

Де найвигідніше купувати яйця, що подорожчали.

Чим замінити яйця, що подорожчали у випічці: хитрощі господарок