Курячі та перепелині яйця використовуються кулінарами у різних стравах. Але є люди, які не споживають яйця з різних причин, у тому числі через алергію. А ще яйця використовуються для випічки, щоб зробити її повітрянішою та смачнішою.

Про те, чим можна замінити яйця у випічці , інформує сайт 5.ua.

Яйця прийнято додавати в тісто, щоб розпушити його, надати вологість, розсипчастість та легкість.

По суті, яєчний білок – це емульгатор, який пов'язує інгредієнти із жиру та рідини. А яєчні білки при нагріванні загущаються, граючи роль структуроутворюючого елемента.

Досвідчені кухарі знають, що в більшості випадків, щоб замінити яйця в тесті, достатньо додати води, адже яйце на 75% складається з води.

Також в тісто можна додати соду та розпушувач у поєднанні з оцтом, водою або олією. Ці комбінації дають кондитерським виробам пишність та обсяг.

Використання кукурудзяного крохмалю замість яйця при випіканні робить тісто пластичним і гладким – з нього зручно робити печиво та ліпити пиріжки. Тоді випічка триматиме форму.

Іноді випічку змащують яйцем, щоб вона була гарною, глянсовою. Для цього замість яйця можна використовувати молоко з цукром або солодким чаєм .

По-справжньому білковий пиріг або пишний бісквіт без яєць спекти не вдасться. Тому ці лайфхаки допоможуть тільки в тих випадках, де в оригінальному рецепті вказано не більше 2 яєць.

Читайте також: