У зв'язку з тим, що високий тиск турбує людей різного віку, експерти вирішили дати кілька корисних порад для тих, хто відчуває труднощі. Якщо у людини різко підскочив тиск, а поряд не виявилося ліків, його можна знизити звичайними способами без таблеток.

Відповідну публікацію надали на порталі «РБК-Україна»

Експерти у сфері медицини вирішили поділитися своїм досвідом та розповіли, як знизити тиск без таблеток у випадках гіпертонії, і не тільки.

По-перше, потрібно сісти, розслабитися та заплющити очі. Після цього потрібно зробити глибокі вдихи грудьми, після чого затамувати дихання на 5-7 секунд.

Також можна охолодити руки, що уповільнить частоту серцевих скорочень. Руки слід тримати під холодною водою близько 1-2 хвилин і потім вмити обличчя.

При високому тиску може допомогти м'ятний чай. Якщо через стрес у вас стрибнув тиск, то після випитого м'ятного чаю він нормалізується протягом півгодини. Якщо у вас немає м'яти, добре допоможе і зелений чай.

Холодний компрес - хороша допомога при підвищеному тиску. Потрібно прикласти холодний компрес до голови на 5-10 хвилин.

Крім цього, настійно рекомендується масажувати шию та голову. Крім цього, акуратно натискайте на віскі і внутрішні куточки очей.

Читайте також:

Серйозний удар по здоров'ю: які продукти не можна розігрівати у мікрохвильовій печі

«Запустив себе»: Андрій Данилко розповів про своє здоров'я

«Цілий місяць під крапельницею»: Оля Цибульська зізналася у проблемах зі здоров'ям

Захищає від простатиту: фахівці назвали найкращий напій для чоловічого здоров'я