Гарбуз – король осіннього врожаю. Але цей овоч не просто гарний, він надзвичайно корисний для організму людини.

Докладніше про це інформує сайт korisno.24tv.ua.

Вчені заявляють, що гарбуз має таку ж велику кількість бета-каротину, як і морква. А бета-кератин підтримує на належному рівні зір і є природним антиоксидантом.

Гарбуз перешкоджає перетворенню здорових клітин на злоякісні. А ще він один із лідерів за кількістю заліза серед овочів. Серед іншого, у гарбузі багато солей міді та фосфору, що позитивно впливає на кровоносну систему. Саме тому майже будь-яка страва з гарбуза є відмінним засобом попередження залізодефіцитної анемії.

Також гарбуз містить пектинові речовини, які покращують функції шлунково-кишкового тракту. А ще гарбуз сприяє виведенню холестерину з організму та покращує водно-сольовий обмін.

Ще в гарбузі дуже корисне насіння, яке містить цинк і кукурбітацин, що корисно для чоловіків і важливо для підлітків, у яких відбувається процес статевого дозрівання. Насіння теж є чудовим протиглистовим засобом, який навіть заведено давати маленьким дітям.

З гарбуза можна готувати абсолютно різні страви - і крем-суп (що ідеально для підгодовування малюків), і пиріг, і запіканки, і пудинги, і варення, і оладки. А ще гарбуз маринують.

Читайте також:

Прості хитрощі: як відрізнити натуральний мед від підробки

Чому потрібно пити каву, поставивши поруч склянку з водою

Можна загробити кота чи собаку: які овочі заборонено давати домашнім улюбленцям