Багато кавоманів п'ють по 3 і більше чашок кави на день. Лікарі не рекомендують таку дозу споживати, особливо якщо кава з автомата чи з цукром. Натуральну заварну каву можна пити, але лише у першій половині дня.

Є ще один секрет, який дозволить мінімізувати шкоду організму від кави. Докладніше про це інформує ТСН.

В основі секрету знаходиться питна вода. Виявляється, каву потрібно запивати чистою водою, тому є кілька причин.

Боротьба із зневодненням. Лікарі рекомендують перед чашкою ранкової кави випивати одну склянку чистої води. Все через те, що організм прокидається зневодненим, адже він не отримував їжі та корисних елементів усю ніч. А кава – це сечогінний продукт, який ще більше зневоднює його. До речі, найкраще пити трохи теплу воду, так проводиться запуск травної системи.

Зменшиться подразнення шлунка. Кава провокує подразнення шлунка, адже відрізняється підвищеною кислотністю. Особливо часто це трапляється, якщо це перший напій, який ви випили зранку. Тому каву не рекомендується пити на голодний шлунок, і в цьому випадку їжу можна замінити водою.

Очищення рецепторів. Вважається, що вода здатна позбавити ротову порожнину від інших смакових відтінків, і тоді кава буде набагато смачнішою.

Усуває надлишок кофеїну. Дієтологи стверджують, що після кожної чашки випитої кави необхідно випити стільки ж чашок чистої води. Це допоможе зменшити негативний вплив кофеїну, в якому міститься особлива речовина – теобромін. Воно починає діяти через 25 хвилин після того, як в організм потрапила кава. Саме теобромін є причиною втоми, яку відчуває людина після кількох чашок ароматного напою.

Читайте також: