Печінка - величезна біохімічна лабораторія організму, виконує багато функцій і пов'язана з усіма органами та системами.

За ступенем важливості - своєчасне чищення печінки та жовчного міхура вкрай важливе для:

  • правильного функціонування всіх систем, відновлення гомеостазу, нормалізації ваги тіла, створює передумову для того, щоб наш організм зцілив себе сам.

Існують продукти, які допомагають печінці очищатися від небажаних та руйнівних речовин. Одним із таких продуктів медики називають буряк.

Буряк сприяє зниженню запалення, покращує виведення жовчі.

До списку інших продуктів, корисних для очищення печінки та її гарної роботи, лікарі включають хрестоцвіті овочі – різні види капусти, варені яйця, часник, жирну рибу, лимон, будь-які пагони.

Крім цього, для здоров’я печінки важливо вживати достатню кількість чистої води та бути фізично активною, рухливою людиною, а також уникати зловживання алкоголем та ліками.

Читайте також:

Цій страві 400 років: як приготувати м'ясо з буряками. Старовинний український рецепт

Ідеальна закуска: як приготувати смачний салат з буряка. Рецепт

Всього лише м'ясо і буряк: як приготувати українську шпундру. Рецепту 400 років