Цей салат як співпраця Шольца та Зеленського. Ще б пак, в той час як в Німеччині на свята роблять мікс оселедця та зеленого яблука, то в Україні дуже популярний салат оселедець під шубою. Цей рецепт - мікс, в якому вийшов справжній баланс смаку: солоне, кисле та солодке поєдналося в одному салаті.

Рецепт:

  • буряк-2 шт;
  • філе оселедця-1 шт;
  • яблуко -1/2 шт;
  • цибуля-1 шт;
  • оцет яблучний натуральний (або лимонний сік)-2 ст.;
  • гірчиця середньої гостроти-1/2 ч. л.;
  • рослинна олія-2 ст.л.;
  • сіль-1/3 ч. л. або за смаком

Для салату краще вибрати солодкий і темний насичений колір буряків. У народі на них кажуть "вінегретні". Овочі можна відварити або запекти в духовці, обернувши фольгою, 60 хвилин за температури 180 градусів. Якщо буряк великий, необхідно збільшити час запікання до 1,5 години. Готовий буряк необхідно порізати дрібним кубиком.

Як правило, оселедець і буряк добре поєднується з кислими або кисло-солодкими яблуками. Можна віддати перевагу сортам Симиренка, Чемпіон чи Голден. Шкірка у яблука жорстка, тому її необхідно очистити.

Цибулю необхідно дрібно нашинкувати, додати яблучний оцет та гірчицю та замаринувати.

Всі складові перемішуються в глибокій мисці.

Читайте також: