Молочні та вершкові, докторські та аматорські, шинки і з сиром-всім знайомі з дитинства сосиски досить часто подаються на стіл в компанії з макаронними виробами. Ще б пак, макарони з сосисками – швидке, смачне і просте блюдо, яке на сніданок готують мільйони людей, а особливо закоренілі холостяки. Але як виявилося, воно може нашкодити здоров'ю.

Так, дієтологи радять навіть в умовах жорсткої економії не зловживати улюбленою стравою холостяків і дітей - макаронами з сосисками. Про це пише Голос UA.

Вся справа в тому, що в сосисках або сардельках дуже мало м'яса, зате дуже багато надлишкової солі, жиру, а також недостатня кількість білка. Крім того, виробники часто заради економії використовують для приготування сосисок загусники, з'єднувачі м'яса, крохмаль та інші шкідливі для людського організму компоненти.

За словами дієтологів, їсти сосиски без шкоди здоров'ю і фігурі можна не частіше одного разу на тиждень.

ДО РЕЧІ, особливу увагу фахівці з харчування звертають на те, що сосиски особливо погано впливають на зростаючий організм. Справа в тому, що у дітей обмінні процеси і будівництво нових тканин йде дуже швидко, тому порушення, викликані "доповненням" до м'яса, можуть бути чреваті.

А ось часте вживання м'яких сортів пшениці викликає скачки цукру в крові, підвищуючи інсулін, а це загрожує розвитком цукрового діабету. Плюс до всього, макарони містять мало вітамінів і цінних мікроелементів, тому їх бажано замінювати різними кашами.

До речі, калорійність макаронів з сосисками, на 100 грам, становить: 151 ккал.

Білків, жирів і вуглеводів (БЖУ) в гр. на 100 грам:

  • білки-4,6
  • жири-9,7
  • вуглеводи – 11,5

Ну а якщо життя без сосисок людина собі не уявляє, то для того, щоб мінімізувати всмоктування жирів з цих м'ясних виробів, за словами дієтологів, бажано комбінувати їх зі свіжою зеленню, свіжими овочами. А ось крупи і макарони краще не поєднувати, тому що ці продукти і так занадто калорійні.

Раніше Hyser писав про те, які продукти здатні привести до серцевих захворювань.

Також Hyser повідомляв, що названий овоч, який знижує ризик інсульту.

Нагадавши, як позбутися від печії.