Всім відомо, що одним з найпопулярніших овочів є буряк, тому що вона є однією зі складових борщового набір. При цьому, не всі українці знають про те, що в буряку містяться нітрати, кількість яких в 20 разів більше, ніж в ковбасі.

Про це розповів технолог м'ясопереробки Павло Агапкін телеканалу "Зірка", повідомляє РБК-Україна.

Агапкін заявив, що кількість нітратів, які містяться в ковбасі, в 20 разів менше кількості нітратів, що містяться в буряку. За його словами, в час смаження на сковороді в буряку з нітратів з'являється велика кількість нітриту.

За його словами, вміст нітрату в буряках становить до 1000 мг/кг, а в ковбасі буде набагато менше - до 50 мг/кг.

Агапкін додав, що він не впевнений, що нітрити можуть нашкодити організму людини і спровокувати серйозні захворювання.

За його словами, людина щодня у величезних кількостях вживає нітрати, які в процесі перетворюються на нітрити. Протягом тривалого часу люди вживали салати з цим овочем, готували борщі і нічого страшного не відбувалося.

Агапкін підкреслив, що не всім людям можна вживати буряк. Особливо обережні повинні бути діабетики, тому що в буряку міститься велика кількість цукру.

Крім цього, не варто зловживати буряком тим, у кого остеопороз або є схильність до нього – можуть виникнути проблеми із засвоєнням кальцію. Також, буряк містить багато хлору. Якщо у вас гастрит або підвищена кислотність, то вам слід відмовитися від вживання цього овоча.

Спеціаліст також зазначив, що, якщо ви будете вживати буряк, то ваші судини стануть більш еластичними. Якщо буряк буде в вашому щоденному раціоні, то це позитивно позначиться на роботі мозку, стані м'язів і серця.

Якщо вам прописали дієтичне харчування, то ви можете пити свіжовичавлений буряковий сік, в якому буде міститися безліч корисних речовин і вітамінів.

Раніше "Hyser" повідомляв, що медики розповіли, який сік допоможе при високому тиску.

Наш портал писав, що мандарини можуть "роз'їдати" шлунок.

Нагадаємо, що лікар розповів, з якими продуктами не варто поєднувати м'ясо.