У будь-якій сучасній пральній машинці є режим швидкого прання, тільки при використанні цього режиму потрібно пам'ятати кілька речей.

Швидке прання відбувається при температурі 30-40 градусів - а значить не всі плями та бруд відпраються під час такого режиму.

Такий режим не підходить для прання рушників, скатертин, постільної білизни. При низькій температурі та короткому циклі прання неможливо позбавитися від забруднень на текстилі.

За таких низьких температур тканина менше ушкоджується, проте бактерії та пилові кліщі не знищуються.

Також, якщо весь час користуватися швидким режимом, то згодом із пральної машини з'явиться неприємний затхлий запах. Він виникає через скупчення бактерій на стінках барабана та гумових ущільнювачах. Щоб цього уникнути, потрібно хоча б раз на кілька тижнів проводити прання за високих температур.

Додамо, що для того, щоб при швидкому пранні всі плями відпрали, необхідно дотримуватися такого алгоритму дій:

  • Забруднену білизну необхідно попередньо замочити в тазі з теплою водою на 15-20 хвилин, потім витягнути для подальшого прання в машинці;
  • Після цього переглянути одяг на предмет плям та протріть проблемні місця милом;
  • Акуратно прополощіть білизну від мильного розчину або спеціального засобу, злегка відіжміть усю зайву воду та завантажте в барабан пральної машинки;
  • Запустіть програму швидкого прання на 15-30 хвилин. Після цього витягніть випрану білизну з машинки і повісьте сушитися.

Читайте також:

Що можна зробити, щоб пральна машина не стрибала під час віджимання білизни

Куди в пральній машині постійно пропадає одна шкарпетка. Багато хто не знав

Буде як нова. Як почистити пральну машину від плісняви, накипу, бруду та неприємного запаху