Міністерство оборони України оголосило про суттєву зміну порядку реєстрації серед чоловіків віком від 17 до 25 років.

Відповідно до постанови № 932, затвердженої Кабінетом Міністрів, молоді люди цієї вікової групи тепер автоматично реєструватимуться без необхідності відвідування ТЦК або проходження військово-лікарської комісії.

Ця нова процедура, як пояснила заступник міністра Катерина Чорногоренко, спростить процес, заощадивши час як для співробітників ТЦК, так і для самих громадян.

Дані про цих осіб витягуватимуться з різних державних реєстрів, у тому числі тих, які ведуть Державна міграційна служба (ДМС), Міністерство юстиції та Державна прикордонна служба (ДПС).

Реєстр «Оберіг», ключовий компонент цієї системи, автоматично отримуватиме дані про молодих людей віком від 16 до 25 років при отриманні ними паспортів.

Як повідомляє «focus», посилаючись на динні «Судово-юридичні газети», сюди входять і ті, хто нині не проживає в Україні. Інтеграція з іншими регістрами, що здійснюється за допомогою системи «Трембіта», спрямована на забезпечення актуальності та точності інформації, що дозволяє скоротити кількість помилок.

ДМС доручено збирати та передавати дані про чоловіків віком від 16 до 60 років у регістр «Оберіг». Потім це забезпечить внесення необхідних записів або оновлень протягом десяти робочих днів після отримання цієї інформації.

Зазначається, що до "Оберігу" потраплять оцифрований образ особи, місце проживання та місцезнаходження, реквізити паспорта, реєстраційний номер ІПН, відомості про оформлення документів для виїзду за кордон постійне проживання або залишення на постійне проживання за кордоном або повернення додому.

Очікується, що цей новий підхід зробить процес призову більш ефективним та знизить адміністративне навантаження на систему набору, забезпечуючи при цьому точність записів про заклик.

Читайте також:

Вже бронювання не допоможе: коли ТЦК зможуть мобілізувати навіть тих, хто отримав бронь

Мобілізація молоді: нардепи розповіли, що буде із призовним віком – кому готувати рюкзаки

"Під "бусифікацію"": чи можуть мобілізувати з проблемами зі здоров'ям – роз'яснення адвоката