Кабачки на наших городах не закінчуються, а отже, не закінчуються вони і в холодильниках. Щоб овочі не гнили в "холодній шафі" ми пропонуємо вам хороші рецепти.

Сьогодні на вас чекає просто кабачковий шедевр, який можна їсти в місце піци і це ніжні і хрусткі коржики.

Інгредієнти:

цукіні (кабачки) - 2 шт.;
сіль - ½ ч.л.;
цибуля червона - 1 шт.;
морква - шт.;
часник - 3 зубчики;
болгарський перець - 2 шт.;
паприка;
часниковий порошок;
яйця - 3 шт.;
молоко - 250 мл;
борошно - 200 г;
розпушувач - 1 ст.л.;
сир – 150 г.
кетчуп – 50 г;
майонез - 50 мл;
соєвий соус - 40 мл;
зелена цибуля - пучок.

Приготування кабачкового коржа:

1.Цукіні за допомогою овочечистки нарізаємо на тонкі довгі смужки. Змішуємо цукіні із сіллю та залишаємо на 10 хвилин.

2.Нарізаємо півкільцями червону цибулю, в сковороді розігріваємо олію. Обсмажуємо в сковороді 2-3 хвилини цибулю.

3. Натираємо за допомогою овочечистки аналогічно цукіні морква. Викладаємо соломку з моркви до цибулі, смажимо 2-3 хвилини.

4.Шинкуємо дрібно часник, додаємо до цибулі та моркви. Очищаємо перці від нутрощів, ріжемо на маленькі часточки і додаємо в сковороду. Солимо, посипаємо паприкою та часниковим порошком овочеву масу, змішуємо та смажимо 5-7 хвилин. Поки що віджимаємо від рідини цукіні.

5. З'єднуємо в одній мисці цукіні та смажені овочі. В окрему тару розбиваємо та збиваємо яйця, солимо. Вливаємо до яєць молоко, а потім висипаємо борошно та розпушувач, замішуємо тісто. Вливаємо тісто до овочів, змішуємо.

6.Застилаємо лист пергаментом і змащуємо рослинним маслом. Виливаємо на деко тісто з овочами, розподіляємо по всій поверхні.

7. Натираємо на великій тертці сир і посипаємо їм верхівку коржика. Випікаємо коржик при 180 градусах 25-30 хвилин.

Змішуємо майонез з кетчупом і соєвим соусом, шаткуємо туди зелену цибулю.

Нагадаємо, що ця страва сподобається всім: рецепт закуски "Татарська пісня" з перцем, огірками, помідором та яблуком.

Раніше ми повідомляли, що взимку одна баночка з'їдається за день: рецепт салату з буряка, перцю та моркви.