Піца "Шкільна" відрізняється від класичного варіанта лише розміром. Ще б пак, вона значно менша, але теж має форму кола і обов'язково містить ситну начинку та сир.

Отже, на першому етапі приготування швидких піц з вареною ковбасою, маринованими огірками та сиром замішуємо тісто.

Для цього потрібно взяти такі продукти:

  • вода (кімнатної температури) – 170 мл;
  • яйце 1 штука;
  • масло вершкове (розм'якшене) - 30 г;
  • мука - 400 г (3 склянки ємністю 200 мл) + для роботи з тестом;
  • дріжджі пресовані – 20 г;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • соль - 0,5 ч. ложки.

У теплій воді розчиняємо дріжджі та додаємо столову ложку цукру. Далі вміст миски потрібно перемішати віночком і залишити на 10 хвилин до появи пінної шапочки на поверхні.

Додаємо в опару сіль та яйце. Потроху підсипаємо борошно, перемішуючи віночком чи ложкою. Коли тісто збереться в кому, до нього потрібно додати м'яке вершкове масло і продовжувати заміс. Закінчувати заміс краще вручну на посипаному мукою столі (або за допомогою кухонного комбайна).

Через 8-10 хвилин вимішування має вийти м'яке м'яке тісто, яке добре збирається в кулю і відлипає від рук та поверхонь.

Викладаємо тісто в глибоку миску, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо у теплому місці на 1 годину.

Через годину тісто має збільшитись у 2-3 рази. Обомніть його, випустивши все повітря.

Розділіть тісто на 10 рівних частин вагою 70-80 грамів. Скачайте з них кульки та накрийте харчовою плівкою.

Підготуйте потрібні інгредієнти для начинки.
Увімкніть духовку для розігріву до 200 градусів.

Твердий сир натріть на великій тертці.

Ковбасу та огірки наріжте дрібними кубиками.
Якщо Ви використовуєте томатну пасту, розведіть її водою у співвідношенні 1:1.

Кулю тіста розкотіть у круглий пласт завтовшки 0,5 см і діаметром 12-16 см.

Деко застеліть пергаментом і викладіть туди партію заготовок із тіста.

Змастіть усю поверхню тесту кетчупом чи томатною пастою.

Розподіліть по тесту ковбасу та огірки, залишаючи приблизно 1 см до краю порожнім.

Зверху викладіть по 2-3 ч. ложки тертого сиру.