З нинішніми цінами на курячі яйця багато хто починає відмовляти собі в такій простій страві, як млинці. Але насправді млинці можна приготувати без додавання яєць. І, повірте, ви навіть не відчуєте різниці, оскільки заварні млинці на кефірі виходять набагато смачнішими та ароматнішими.

Отже, що нам знадобиться для приготування тонких млинців на кефірі? Зрозуміло, насамперед сам кефір.

Бажано вибрати кефір із жирністю 2,5%. Об'єм – 400 мілілітрів.

Далі беремо 180-200 грамів звичайного борошна, 40 грамів цукру, половину чайної ложки харчової соди, 3 столові ложки рослинної олії, 180 мілілітрів окропу і одну щіпку солі.

Є один важливий аспект: кефір потрібно перелити в миску і прогріти його до теплого стану. Це можна зробити в мікрохвильовій печі.

Далі в підігрітий кефір висипаємо харчову соду, цукор і 1 щіпку солі, перемішуємо віночком. За рахунок реакції з содою кефір спіниться, збільшиться в обсязі.

Після цього засипаємо борошно, що просіює, і перемішуємо до тих пір, поки не залишиться грудочок.

В отримане тісто виливаємо олію і знову добре перемішуємо.

І тільки після цього вливаємо окроп. Не дивуйтеся: тісто буде не надто густим, а таким, яке якраз підходить для тіста для млинців.

Важливо відзначити і такий момент: тісто не потребує його настоюванні – млинці можна готувати відразу на добре розігрітій сковорідці. У середньому, кожен млинець потрібно обсмажити по 20 секунд із кожного боку.

Такі млинці можна подавати з медом, сиропом, варенням, начинкою з сиру. А якщо під час приготування виключити зі складу млинців цукор, можна подавати їх із будь-якими солоними начинками: м'ясним фаршем, різними видами сирів, грибами, кукурудзою або рибою.

Читайте також:

Доведеться викинути: чим у жодному разі не можна підгодовувати орхідею.

Добирався танком на власне весілля: як воїн ЗСУ вирвався з Бахмута до своєї нареченої. Фото.

Названо 3 речі, які притягують до будинку біду та неприємності.