Продукти (на 10 порцій):
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- помідори консервовані у власному соку – 720 мл;
- квасоля біла консервована в томаті – 425 мл;
- цибуля ріпчаста - 1 велика;
- морква – 1 велика;
- перець болгарський – 1 середній або великий;
- часник – 4-6 зубчиків;
- цукор – 1-2 ст. ложки;
- паприка мелена (звичайна або копчена) – 2 ст. ложки;
- лавровий лист – 2 шт.;
- сіль за смаком;
- олія рослинна - для обсмажування;
- бульйон або вода - близько 1 л.
Консервовані помідори очищаємо від шкірок, складаємо в блендер і помідори прокручуємо в блендері до однорідності.
Болгарський перець нарізаємо дрібними кубиками і складаємо окремо від цибулі та моркви.
Зубчики часнику натираємо на дрібній тертці.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю з морквою до м'якості, ледь не до золотистості. Далі додаємо болгарський перець і продовжуємо обсмажувати до золотистості цибулі та моркви.
Додаємо подрібнені помідори та томатний сік від них.
Знову перемішуємо.
Додаємо цукор.
Додаємо мелену паприку та пару лаврових листочків. Якщо паприка буде копченою, то суп набуде чарівного копченого відтінку смаку.
Гасимо все це на повільному вогні, при невеликому кипінні, хвилин 5-
Додаємо в суп натертий часник, сіль. Варимо все разом ще кілька хвилин і готове.
Читайте також:
Дуже незвичайно та смачно: як приготувати молочний борщ за старовинним українським рецептом.
В нього можна закохатися: рецепт незвичайного одеського борщу з рибою та квашеними помідорами
Як приготувати справжній український гетьманський борщ: до нього додавали один секретний продукт