Картопля недостатньо засвоює поживні речовини під час активного зростання (вегетації). Це зовсім не означає, що дорослі кущі підгодовувати недоцільно, але для того, щоб досягти дійсно хорошого врожаю, необхідно удобрювати картоплю в лунці під час посадки.

Докладніше про це інформує сайт kartofan.org.

Зазвичай з вибором добрив проблеми не виникає: картопля однаково добре реагує як на органічні, так і на мінеральні підживлення. Досвідчені дачники радять застосовувати гній, курячий послід, попіл, кісткове борошно, сечовину, аміачну селітру, а також готові комплексні добрива, які можна купити в будь-якому магазині для садівників.

Скріншот із сайту kartofan.org

Крок за кроком, ось як правильно посадити картоплю під лопату з використанням добрив:

  1. Почніть з намітки борозен між рядами. Якщо ви збираєтеся вирощувати ранні сорти картоплі, то відстань між рядами повинна бути не менше 60 см. Якщо ж ви віддаєте перевагу пізнім сортам, то візьміть на «про запас» ще 10 см. Це допоможе запобігти можливим проблемам з доступом до рослин у майбутньому.

  2. Викопайте лунки вздовж борозен. Оптимальна відстань між кущами картоплі варіюється від 25 до 35 см. Глибина лунок має бути достатньою для того, щоб у них можна було покласти бульби із запасом на зріст.

  3. Додайте до кожної лунки вибрані добрива і злегка присипте землею. Це допоможе рослинам отримати необхідні поживні речовини для успішного зростання.

  4. Опустіть бульби в лунки з паростками вгору. Не варто вкладати занадто багато бульб в одну лунку, щоб не перевантажувати рослини й не створювати недостатньо місця для росту.

  5. Після того, як ви викопаєте наступний ряд засипте попередньою землею. Це допоможе утримувати вологу та захистити рослини від пересихання.

Дотримуючись цієї простої техніці посадки картоплі, ви зможете отримати добрий урожай здорових та сильних рослин.

Читайте також:

Буде потужний урожай: названо 5 сортів картоплі, які вас здивують

Чому не потрібно викидати заварку, старий хліб та виливати воду з-під вареної картоплі. Дачникам на замітку

Звичайна картопля може повільно отруювати ваш організм: лікар вказав на важливий нюанс. Повинні знати все