Ніхто не заперечуватиме, що хінкалі - це дуже смачна страва грузинської кухні. Віддалено вони дуже нагадують пельмені, але набагато смачніші та цікавіші.

Зазвичай начинкою для хінкалей служить суміш яловичини та свинини. Іноді додають козлятину. Начинка із грибів не є традиційною, проте теж має право на існування.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно4 ст.;
  • Вода1 ст.
  • Сіль за смаком;
  • Рослинна олія2 ст. л.
  • Вешеньки 500 гр
  • Кинзапучок
  • Часник3 зуб.
  • Хмелі-Сунелі за смаком
  • Коріандр за смаком
  • Перець чили мелений за смаком

Щоб замісити тісто на хінкалі, в глибоку миску висипаємо борошно, що просіює, додаємо приблизно одну чайну ложку солі і дві столові ложки рослинної олії. Далі вливаємо воду, вимішуємо однорідне тісто і залишаємо на 20-30 хвилин.

Гриби для начинки потрібно очистити та нарізати шматочками. Після цього миємо зелень і нарізаємо її ножем. Також на цьому етапі чистимо часник і подрібнюємо його.

Розігріваємо сковороду з олією. Висипаємо сюди спочатку часник та спеції, а потім гриби. Додаємо сіль за смаком. Все перемішуємо та смажимо до готовності грибів.

Готові гриби перекладаємо в тарілку, додаємо до них подрібнену кінзу і трохи води – начинка має бути соковитою.

Розкочуємо тісто завтовшки 2 мм, вирізаємо кружки діаметром 10-12 сантиметрів і на середину кружків викладаємо 1 повну столову ложку начинки. Формуємо хінкалі, загортаючи краї тіста в акуратні складки.

За бажанням кінчики в хінкалі можна зрізати ножем, тоді страва матиме більш акуратний вигляд.

Кип'ятимо воду, підсолюємо її, а потім відправляємо сюди хінкали.

Для цього піднімаємо кожну хінкаліну за вузлик, тримаємо 2-3 секунди, щоб мішечок обвис, а потім опускаємо в окріп. За 1 захід потрібно варити не більше 7-8 хінкалінів, щоб їм не було тісно у воді. Після опускання хинкілі в окріп, відразу, акуратно їх потрібно підчепити дерев'яною ложкою, щоб вони не прилипли до гарячого дна. Після випливання варяться хінкалі з грибами 4-5 хвилин.

Готові хінкалі потрібно вийняти шумівкою та викласти на широку страву.

Читайте також:

Дуже незвичайно та смачно: як приготувати молочний борщ за старовинним українським рецептом.

У нього можна закохатися: рецепт незвичайного одеського борщу з рибою та квашеними помідорами

Як приготувати справжній український гетьманський борщ: до нього додавали один секретний продукт