Ніхто не заперечуватиме, що хінкалі - це дуже смачна страва грузинської кухні. Віддалено вони дуже нагадують пельмені, але набагато смачніші та цікавіші.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗазвичай начинкою для хінкалей служить суміш яловичини та свинини. Іноді додають козлятину. Начинка із грибів не є традиційною, проте теж має право на існування.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно4 ст.;
- Вода1 ст.
- Сіль за смаком;
- Рослинна олія2 ст. л.
- Вешеньки 500 гр
- Кинзапучок
- Часник3 зуб.
- Хмелі-Сунелі за смаком
- Коріандр за смаком
- Перець чили мелений за смаком
Щоб замісити тісто на хінкалі, в глибоку миску висипаємо борошно, що просіює, додаємо приблизно одну чайну ложку солі і дві столові ложки рослинної олії. Далі вливаємо воду, вимішуємо однорідне тісто і залишаємо на 20-30 хвилин.
Гриби для начинки потрібно очистити та нарізати шматочками. Після цього миємо зелень і нарізаємо її ножем. Також на цьому етапі чистимо часник і подрібнюємо його.
Розігріваємо сковороду з олією. Висипаємо сюди спочатку часник та спеції, а потім гриби. Додаємо сіль за смаком. Все перемішуємо та смажимо до готовності грибів.
Готові гриби перекладаємо в тарілку, додаємо до них подрібнену кінзу і трохи води – начинка має бути соковитою.
Розкочуємо тісто завтовшки 2 мм, вирізаємо кружки діаметром 10-12 сантиметрів і на середину кружків викладаємо 1 повну столову ложку начинки. Формуємо хінкалі, загортаючи краї тіста в акуратні складки.
За бажанням кінчики в хінкалі можна зрізати ножем, тоді страва матиме більш акуратний вигляд.
Кип'ятимо воду, підсолюємо її, а потім відправляємо сюди хінкали.
Для цього піднімаємо кожну хінкаліну за вузлик, тримаємо 2-3 секунди, щоб мішечок обвис, а потім опускаємо в окріп. За 1 захід потрібно варити не більше 7-8 хінкалінів, щоб їм не було тісно у воді. Після опускання хинкілі в окріп, відразу, акуратно їх потрібно підчепити дерев'яною ложкою, щоб вони не прилипли до гарячого дна. Після випливання варяться хінкалі з грибами 4-5 хвилин.
Готові хінкалі потрібно вийняти шумівкою та викласти на широку страву.
Читайте також:
Дуже незвичайно та смачно: як приготувати молочний борщ за старовинним українським рецептом.
У нього можна закохатися: рецепт незвичайного одеського борщу з рибою та квашеними помідорами
Як приготувати справжній український гетьманський борщ: до нього додавали один секретний продукт