Мало хто знає, але крабові палички, як виявилося, можна використовувати не тільки для салатів, а зробити з них, наприклад, оладки. Виходять вони дуже ніжними та смачними, вимагають мінімум інгредієнтів та витраченого часу. Подавати краще зі сметаною, а хто не боїться зайвих калорій, можна замінити її на майонез.

Продукти (на 3 порції):

  • крабові палички – 200 г;
  • сир твердий – 80 г;
  • сметана (жирністю 15%) – 100 г;
  • яйце – 1 шт. (Велике або 2 маленьких);
  • борошно – 40 г;
  • олія рослинна (для смаження) - 60 мл;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком.

Крабові палички очистіть від пакувальної плівки і наріжте дрібними шматочками (спершу розріжте кожну паличку вздовж кілька смужок, а потім – поперек).

Твердий сир натріть на дрібній тертці.

Крабові палички та сир з'єднайте в одній мисці.


Сюди вбийте яйце, додайте сметану, всипте борошно, сіль і чорний мелений перець.


Перемішайте всі інгредієнти до однорідності тісто готове.


У сковороді розігрійте олію і столовою ложкою викладіть в нього крабово-сирне тісто у вигляді невеликих плоских коржиків, використовуючи 1 ст. ложку суміші з гіркою для одного оладки.


Смажте крабово-сирні оладки на вогні вище середнього з кожного боку по 2 хвилини до рум'яної скоринки.

Читайте також:

Гарний настрій на сніданок: як приготувати оладки з яблуками та вівсянкою. Рецепт

Як приготувати пишні оладки на воді: секрет старовинного рецепту

Справжні ласощі: як зробити бурякові оладки. Рецепт корисного сніданку