Мало хто знає, але крабові палички, як виявилося, можна використовувати не тільки для салатів, а зробити з них, наприклад, оладки. Виходять вони дуже ніжними та смачними, вимагають мінімум інгредієнтів та витраченого часу. Подавати краще зі сметаною, а хто не боїться зайвих калорій, можна замінити її на майонез.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти (на 3 порції):
- крабові палички – 200 г;
- сир твердий – 80 г;
- сметана (жирністю 15%) – 100 г;
- яйце – 1 шт. (Велике або 2 маленьких);
- борошно – 40 г;
- олія рослинна (для смаження) - 60 мл;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком.
Крабові палички очистіть від пакувальної плівки і наріжте дрібними шматочками (спершу розріжте кожну паличку вздовж кілька смужок, а потім – поперек).
Твердий сир натріть на дрібній тертці.
Крабові палички та сир з'єднайте в одній мисці.
Сюди вбийте яйце, додайте сметану, всипте борошно, сіль і чорний мелений перець.
Перемішайте всі інгредієнти до однорідності тісто готове.
У сковороді розігрійте олію і столовою ложкою викладіть в нього крабово-сирне тісто у вигляді невеликих плоских коржиків, використовуючи 1 ст. ложку суміші з гіркою для одного оладки.
Смажте крабово-сирні оладки на вогні вище середнього з кожного боку по 2 хвилини до рум'яної скоринки.
Читайте також:
Гарний настрій на сніданок: як приготувати оладки з яблуками та вівсянкою. Рецепт
Як приготувати пишні оладки на воді: секрет старовинного рецепту
Справжні ласощі: як зробити бурякові оладки. Рецепт корисного сніданку