Складові:

  • зелені яблука – 250 г
  • вівсяні пластівці – 80 г
  • молоко – 200 мл
  • борошно - 150 г
  • яйця – 2 шт.
  • вершкове масло – 30 г
  • кориця – 1/2 ч. л.
  • розпушувач – 1 ч. л. без вершка
  • сахар – 2-3 ст. л.
  • ванільний цукор - 1 ч. л.
  • сіль - щіпка
  • соняшникова рафінована олія – для смаження

Яблука очистити від шкірки та насіннєвої камери, подрібнити у блендері або натерти на тертці з малими отворами.

У посуд викласти подрібнені яблука, додати вівсяні пластівці та молоко. Перемішати.

В окрему посудину викласти всі сухі інгредієнти: борошно, що просіює, з розпушувачем, корицю, цукор, ванільний цукор, сіль. Перемішати. Потім у сухі інгредієнти влити заздалегідь розтоплене вершкове масло.

Потім додати збиті до однорідного стану яйця і яблучно-молочну суміш з вівсяними пластівцями.

Все ретельно перемішати. В результаті повинні отримати досить густе тісто, яке тяжко падає з ложки.

На сковороді розігріти трохи олії та столовою ложкою викласти оладки. Смажити на невеликому вогні по обидва боки до рум'яної скоринки.

Подавати оладки теплими зі сметаною, медом чи ягідним варенням.

Читайте також:

Може відмовити серце: названі крупи, від яких краще відмовитись

Названо рецепт простого напою, що очищає печінку від токсинів

Так робили козаки: як приготувати справжній український хрін у домашніх умовах. Рецепт