Суп харчо – це візитівка грузинської кухні. Перевагою цієї страви є простота приготування та доступність продуктів, а особливий присмак страві надають приправи, такі як "хмелі-сунелі" та гострий перець, що сподобається багатьом чоловікам.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • свинина 200 гр;
  • круглий рис 50 г;
  • помідори 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста 1 шт.;
  • томатная паста 1 чайн.л.;
  • морква 0,5 шт.;
  • вода 1 л;
  • волоські горіхи 2 стол.л;
  • хмелі-сунелі 1 чайн.
  • часник 3 зубчики;
  • соняшникова олія 3 стол.
  • сіль за смаком;
  • кінза, коріандр на смак.

Свинину потрібно вимити, покласти в каструлю та залити водою.

Увага! Кількість води у рецепті вказано приблизно. На свій розсуд його можна регулювати в залежності від того, якому супу віддає перевагу людина, густа або рідкіша.

Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо до кипіння. Далі потрібно зняти піну і додати нарізану моркву, шматок цибулі, стебла зелені.

Варимо бульйон із овочами близько півгодини на повільному вогні.

Через вказаний час овочі потрібно вийняти та викинути, а м'ясо порізати невеликими кубиками, а потім повернути у бульйон.

Круглий рис потрібно залити водою, добре промити в кількох водах, щоб змився крохмалистий порошок і рис був розсипчастим. Відправляємо рис у бульйон із нарізаним м'ясом і варимо близько 10 хвилин на повільному вогні. Насамкінець потрібно посолити за смаком.

Цибулю та моркву миємо, очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком.

Щоб зробити заправку для супу, потрібно на розігрітій олії спочатку обсмажити до прозорості цибулю, потім додати до неї моркву та гасити овочі з невеликою кількістю бульйону протягом 5 хвилин.

Додаємо до сковорідки томатну пасту і "томимо" разом з нею овочі ще хвилини дві.

Далі робимо на помідорі хрестоподібний надріз, після чого його потрібно занурити в окріп на одну хвилину і зняти з нього шкірку. Бланшований помідор нарізаємо невеликими кубиками і додаємо в заправку. Мучимо овочі на сковороді на повільному вогні, поки помідор не розвариться.

На наступному етапі потрібно помити волоські горіхи та подрібнити їх у будь-який спосіб. Відправляємо горіхи у харчо.

Вводимо в харчо томатну заправку, хмелі-сунелі. Стомлюємо ще хвилин 10 на маленькому вогні.

Очищаємо часник і пропускаємо його через прес, дрібно нарізаємо зелень кінзи та зеленої цибулі. Небагато зелені відкладаємо для прикраси супу при подачі. Решту зелені кладемо в суп, перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Настоювати харчо потрібно 10 хвилин під кришкою.

Читайте також:

Такого не покажуть навіть у "МайстерШефі": як приготувати запечений ананас із начинкою із сиру та курячого філе