складові

  • квашена капуста 350-400 г;
  • кисло-солодке яблуко 1 штука;
  • шинка або варена ковбаса 250 г;
  • яблучний оцет 2-3 ст. ложки;
  • цукор 3-4 ст. ложки;
  • консервований горошок 100-120 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений на смак.

Квашену капусту потрібно промити під проточною водою і відкинути на друшляк, щоб стекла рідина.

Яблуко та шинку нарізати кубиками. Оцет змішати із цукром.

З'єднуємо капусту з шинкою, яблуком, горошком та оцтовою заправкою. Злегка соліть і поперчіть.

Нагадаємо, що квашена капуста містить майже всі вітаміни (А, С, Е, Н, К, РР, U, групи В), мікро- та макроелементи. Також у її складі є клітковина, біофлавоноїди, пектини, крохмаль, білок, органічні кислоти.

А ось за вмістом аскорбінової кислоти (вітаміну С) квашена капуста перевершує навіть лимони. Достатньо щодня з'їдати 100 г страви, щоб забезпечити організм добовою дозою вітаміну.

У цьому калорійність квашеного продукту мінімальна (до 20 кілокалорій). Тому його можна вживати в необмежених кількостях, що не позначиться на фігурі.

Читайте також:

Від вас будуть відвертатися: названо 5 продуктів, які викликають неприємний запах з рота

Такого не покажуть навіть у "МайстерШефі": як приготувати запечений ананас із начинкою із сиру та курячого філе

Королівський сніданок: рецепт японського омлету з рисом та куркою