Готувати сирники не складно, якщо підібрати потрібний сир. Зернистий погано підходить для сирників, хіба його попередньо перебити блендером. Сир має бути ніжним і дрібнозернистим, щоб сирники отримали м'якими та повітряними.

А ще до сирників можна додати сухофрукти, шоколад або навіть мак. До речі, мак - це насіння, яке найчастіше використовується саме в українській кулінарії.

Рецепт сирників з маком ми підглянули у українського кулінара Євгена Клопотенка на сайті klopotenko.com.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування:

У тарілку необхідно викласти 300 г сиру та додати 50 г цукру, 10 г ванільного цукру, 2 ч. л. маку. Далі слід убити яйце і ретельно вимішати масу до однорідної консистенції.

Після цього необхідно всипати 60 г борошна та ½ ч. л. розпушувача, і знову потрібно перемішати тісто, щоб було однорідним.
Далі слід зліпити сирники. Для цього краще присипати дошку чи робочу поверхню борошном. Руками потрібно сформувати з тіста невеликі кульки, і плескати кожну, створюючи форму сирників, і обваляйте в борошні.

На заздалегідь розігріту сковороду слід злити 2 ст. л. соняшникової олії, і обсмажити сирники за хвилину з двох сторін, до появи красивої золотистої скоринки.

Сирники з маком, скріншот із сайту klopotenko.com

Читайте також: