Насправді зберігати цибулю простіше, ніж може здатися. Головні умови для тривалого збереження цибулі - це температура та вологість. Тому необхідно темне і прохолодне місце, щоб не розмножувалися бактерії й не провокували гниття і цвітіння.

Ідеально для таких цілей підходить комора, льох або гараж. Найбільш оптимальна температура приміщення – 7-13 °С. Вологість повітря – 65-70%.

Варто зазначити, що зберігати цибулю з іншими овочами - погана ідея, оскільки картопля, морква, буряк виділяють велику кількість вологи, яка протипоказана цибулі.

Кладовка або домашня господарська шафа на кухні не підходять для тривалого зберігання цибулі. У таких місцях неможливо проконтролювати температуру та вологість, адже на кухні бувають перепади й того, і іншого.

Додатково потрібно підібрати відповідну місткість для зберігання:

  • плетені кошики;
  • спеціальні сітки;
  • дерев'яні скриньки;
  • картонні коробки з вентиляційними отворами з боків.

Також цибулю необхідно часто перебирати, тому що одна зіпсована цибулина обов'язково зіпсує інші.

Читайте також: