Ліниві вареники тому і "ледачі", що готувати їх надзвичайно швидко і просто. Головне - підготувати інгредієнти та розібратися з пропорціями.

Рецепт смачних лінивих вареників з картоплею та сиром ми взяли з сайту besahy.com.

Для приготування нам знадобиться:

Способи та етапи готування

1. Відварюємо картоплю. Картоплю потрібно добре вимити, тому що варити слід у мундирах, у підсоленій воді. Важливо картоплю трохи не доварити.

2. Готуємо засмажку. Дрібно нарізаємо 1-2 цибулини, обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Можна додати смальцю, коли овочі набувають кольору, для кращого запаху. Після того, як смалець розплавиться, слід додати ложку сметани й почекати, поки вона перекипить.

3. Готуємо картопля. Відвареній картоплі даємо злегка охолонути, чистимо і пропускаємо через м'ясорубку.

4. Готуємо сир. Беремо 500 сирів, солимо і добре розминаємо, тільки не надто дрібно. Після цього змішуємо сир з картоплею.

5. Додаємо яйця. Додаємо до картоплі та сиру та добре вимішуємо, щоб сир рівномірно розподілився по всьому об'єму картопляної маси.

6. Додаємо борошно. Масу солимо і поступово просіюємо приблизно 300 г борошна, замішуємо з цієї маси тісто.

7. Додаємо крохмаль. Туди ж насипаємо 70 грамів картопляного крохмалю, і продовжуємо далі замішувати до того моменту, щоб не клеїлося в руках.

8. Формуємо ліниві вареники. Коли тісто починає відлипати від рук, відрізаємо шматок тіста і розкочуємо у довгу ковбаску. Нарізаємо на рівномірні шматки з розрахунком невеликого розміру і кожен обсипаємо борошном з двох сторін.

9. Варимо вареники. Варити потрібно у підсоленій воді, коли вона закипить. Варимо приблизно по 2-3 хвилини невеликими порціями й дістаємо друшляком із каструлі. Після того, як всі зварили, обвалюємо в засмажці і додаємо сметани.

Читайте також: