Варену картоплю, чи то в мундирах, чи для пюре, готувати простіше простого, і з цим можуть впоратися навіть діти, яким дозволено наближатися до плити.

Однак є цікавий лайфхак, який впливає на швидкість приготування картоплі. Вся справа в додаванні солі, адже якщо посолити у невідповідний момент, то овоч варитиметься довше.

Загалом кожна господиня знайома зі стереотипом, що сиру картоплю треба закидати у вже підсолену воду. Однак це неправильно, тому що солона вода закипатиме набагато довше звичайного. А тому солити воду потрібно лише тоді, коли вода вже закипіла. Більше того, потрібно спочатку додати сіль, щоб вона встигла розчинитись, а тільки потім картоплю, щоб на овочі не вплинула сіль, "причепившись" з одного боку більше, ніж з іншого.

Важливо відзначити, що з сіллю краще не переборщувати, і краще додати дрібку мінералу в готову страву, ніж намагатися перебити вже пересолене.

Також важливо врахувати, що варити картоплю в металевому посуді не є гарною ідеєю, оскільки після соління на дні утворюються специфічні райдужні розводи, до яких картопля пригорятиме.

Читайте також: