Наші бабусі готували борщ у печі. Тоді страва мала яскраво виражений копчений смак, який додавав пікантності і гостроти такому здавалося б звичному смаковому з'єднанню.

Детальний рецепт такого незвичайного борщу було опубліковано на сайті poradnica.com.ua.

Для приготування нам знадобиться:

  • 2,5-3 л води;
  • 2 середніх буряків;
  • підлогу головки капусти;
  • 4-5 середніх картоплин;
  • 1 велика морква;
  • 1 середня цибулина;
  • 250 г свинини;
  • рослинна олія;
  • 70-100 г томатної пасти;
  • 2 маленькі лаврові листочки;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • 1 горошина запашного перцю;
  • 0,5 чайної ложки сушеного часнику;
  • 0,5 чайної ложки паприки;
  • сіль за смаком;
  • підлога пучка свіжої зелені;
  • 2 шт. чорносливу.

Спосіб приготування:

Спочатку м'ясо порізати маленькими порційними шматками. Картоплю, цибулю та моркву накришити кубиками, а буряки – соломкою замість тертки. Що ж до капусти, то її потрібно нашаткувати.

У сковороді розігріти олію. Викласти моркву, пасерувати на маленькому вогні до м'якого золотистого стану, викласти в каструлю. Далі те ж саме зробити з буряком, і додати другим шаром до моркви. У каструлю із овочами необхідно додати м'ясо. Туди ж додаємо прянощі, подрібнений чорнослив, сіль, томат та подрібнену зелень.

Далі все необхідно ретельно перемішати та залити окропом. Поставити в розігріту до 170 градусів духовку на 50-60 хв. Замість каструлі можна використовувати гусятницю чи казанок. Подавати готовий борщ потрібно із зеленню та сметаною, ідеальним буде нарізане сало, цибуля та чарочка холодної самогонки.

Читайте також: