Мало хто знає, що корисні та дієтичні властивості зберігаються лише у яєць, що зберігалися сім днів з моменту появи на світ. Далі в холодильнику вони залишаються придатними в їжу протягом 3-4 тижнів, а якщо зберігалися довше, то їжа перетворюється на рулетку, на кону якої стоїть здоров'я.

Перевіряємо свіжість

Візьміть глибоку та широку миску, наберіть у неї холодної води та виберіть яйця, які потрібно протестувати. Опустіть у воду по одному і стежте за поведінкою яєць.

Якщо яйце пішло на дно і лягло горизонтально, це свіжий продукт.

Якщо на дні піднялося під кутом або не торкається дна, то яйце в їжу придатне, але назвати його свіжим не можна. Вогким його їсти не можна і некруто теж. Як варіант - відварити круто.

А якщо яйце опинилося на поверхні, то краще його одразу викинути.

До речі, якщо маркування на шкаралупі стерлося або його спочатку не було, то яйця, що залежалися, тягнути на сковороду або у випічку не варто. Цілком можливо, що їх уже давно треба було викинути. Так можна і продукти зіпсувати, і здоров'я підірвати.

Читайте також:

Швидко та дуже смачно: як приготувати сосиски в картопляній шубі. Рецепт

Омлет матінки Пуляр: як приготувати швидкий та поживний сніданок. Старовинний рецепт

Старий Новий рік-2023: які страви обов'язково мають бути на столі