Для тіста":

  • 4 яйця;

Для начинки:

Увага! Для страви підійдуть залишки вчорашнього чи шматочки будь-якого черствого білого хліба чи батона. Свіжий батон не годиться!

Яблука найкраще використовувати з кислинкою, вони надають десерту приємного смаку і швидко пропікаються.

Отже, для приготування яєчно-молочної суміші потрібно в невеликій каструлі розтопити 100 г вершкового масла|мастила|, а окремо в мисці збити виделкою 4 яйця і 3 ст. л. цукру, а також 10 г ванільного цукру. Далі з'єднуються ці дві суміші, додається туди ще 50 мл молока та перемішується.

Для приготування начинки 3 яблука потрібно добре вимити і нарізати невеликими тонкими скибочками, видаливши серцевину. Далі потрібно розтопити на сковороді 20 г вершкового масла|мастила| і викласти туди яблука. Додаємо 2 ст. л. цукру і гасимо їх 10 хвилин на невеликому вогні.

Занурюємося в яєчно-молочну суміш по черзі шматочки нарізаного половинками білого хліба або батона на кілька секунд. Після чого хліб необхідно злегка віджати руками і в змащену вершковим маслом форму укладаємо частину хліба, закриваючи дно та боки.

На шар хліба викладаємо карамелізовані яблука.

Посипаємо яблука цукром та корицею, закриваємо їх ще одним шаром вимоченого в яєчно-молочній суміші хліба. Якщо яєчна суміш залишилася, її можна вилити зверху.

Зверху посипаємо 1 ст. л. цукру для золотистої скоринки.

"Пиріг" ставимо запікатися на 20 хвилин при температурі 180 градусів у духовку.

Читайте також: