Продукти:
  • 500 гр домашнього сиру;
  • 2 яйця;
  • 200 гр пшеничного борошна;
  • 200 гр цукру;
  • 70 гр сметани;
  • 100 гр вершкового масла;
  • 1,50 ч. л. розпушувача;
  • ягоди – до смаку;
  • ванільний цукор.

У миску просіваємо борошно. Додаємо до борошна сіль, розпушувач і три столові ложки цукру.

Нарізаємо невеликими кубиками вершкове масло, змішуємо з борошном та розтираємо у крихту.

Додаємо яйце і 100 г цукру, замішуємо тісто. Воно має бути м'яким та еластичним.

Покладемо тісто у холодильник на 30 хвилин.

Збиваємо домашній сир блендером з ванільним цукром, сметаною, цукром та яйцем.

Увага! Якщо ви хочете, щоб начинка була максимально ніжною, сир дійсно треба перебити за допомогою блендера або перетерти через сито. Якщо ж навпаки, вам подобається відчувати в начинці крупинки сиру, то достатньо просто розім'яти його за допомогою виделки.

Змащуємо форму маслом або застеляємо пергаментом та розподіляємо тісто у формі, зробивши бортики 4-5 см.

Викладаємо на тісто сирну масу, а зверху будь-які ягоди – свіжі або заморожені.

Випікаємо 40 хвилин у духовці при 180°С.

Читайте також:

Готуємо гарбузовий пудинг-пиріг: простий рецепт ласощів до чаю

Захочеться добавки: рецепт пирога із цвітної капусти. Займе лише 20 хвилин

Як приготувати смачний морквяний пиріг. Рецепт ласощів