Інгредієнти для начинки:

  • капуста - 350 г
  • цибуля - 120 г
  • солодкий перець - 120 г
  • морква - 120 г
  • карі - 1/2 ч. л.
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • зелень петрушки
  • соняшникова рафінована олія - для смаження

Для тіста:

  • сметана - 150 г
  • яйця (крупні) - 2 шт.
  • сіль - 1 ч. л.
  • цукор - 1 ч. л.
  • розпушувач для тіста - 1 ч. л. з вершком
  • борошно - 6-7 ст. л.

Для того, аби приготувати начинку для пирога, потрібно капусту нашинкувати соломкою, цибулю порізати кубиком, моркву натерти на крупній терці, солодкий перець очистити від насіння і нарізати соломкою, а зелень петрушки подрібнити ножем.

На розігріту сковорідку наливаємо рослинну олію. Обсмажуємо на ній на середньому вогні до прозорого стану цибулю 2-3 хв. Потім додаємо моркву, яку помішуючи, смажимо 2-3 хв. Викладаємо перець, помішуючи, смажимо ще 2-3 хв. Додаємо капусту і тушкуємо цю овочеву суміш 7-8 хв. Далі її необхідно посолити, поперчити за смаком, додати карі, перемішати, тушкувати ще 2-3 хв. Додати петрушку, перемішати і відставити з вогню. Начинка готова.

Для приготування тіста потрібно до сметани збити яйця, додати сіль і цукор та перемішати все це вінчиком. Додаємо борошно (3 ст. л.) і розпушувач для тіста - перемішати вінчиком.

Додати ще 3-4 ст. л. борошна і знову перемішати.

Форму ( 27х16 см) потрібно злегка змастити рослинною олією. На дно форми рівномірно викласти тісто (4 ст. л.).

Рівномірно викладаємо капустяну начинку.

На начинку рівномірно викладаємо тісто, що залишилось.

Зверху посипати кунжутом.

Пиріг випікати приблизно 30 хв. в заздалегідь розігрітій до 180 °С духовці.

Читайте також:

Фахівці розповіли про користь та шкоду квашеної капусти для чоловіків та жінок

Як заготувати квашену капусту за справжнім українським рецептом.

Економний варіант: як приготувати котлети із звичайної капусти. Рецепт