У цього пирога приголомшливий м'якуш – ніжне тісто та соковиті ароматні груші. Відірватися неможливо! Готується пиріг дуже швидко і для його приготування потрібні звичайні інгредієнти, які завжди є в холодильнику кожної господині.

Інгредієнти для тесту:

  • 150 р. муки;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 3 яйця;
  • 75 г цукру;
  • 50 г вершкового масла кімнатної температури;
  • цедра половинки лимона;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Також:

  • 3 середні груші;
  • 10 г цукру;
  • цукрова пудра для посипання.

Насамперед потрібно очистити груші від шкірки, розрізати їх навпіл, видаляємо серцевину і нарізаємо вздовж тонкими смужками.

Для тіста збиваємо яйця, додаючи цукор та ванілін. Маса має збільшитися вдвічі.

Далі додаємо м'яке вершкове масло і знову збиваємо.

Всипте туди суміш борошна і розпушувача і ретельно перемішайте.

Розподіляємо тісто по дну форми для випічки – найкраще підійде форма діаметром 26 см.

Викладаємо на середину пласта груші так, щоб кожна наступна платівка трохи заходила на попередню.

Посипаємо пиріг цукром і ставимо в розігріту до 180 ° C духовку на 30-40 хвилин.

Читайте також:

Готуємо гарбузовий пудинг-пиріг: простий рецепт ласощів до чаю

Захочеться добавки: рецепт пирога із цвітної капусти. Займе лише 20 хвилин

Як приготувати смачний морквяний пиріг. Рецепт ласощів