Майже 11 місяців в Україні триває повномасштабна війна, яку розпочав російський диктатор Володимир Путін. Понад сотню тисяч російських військових поклали своє життя за хворі амбіції свого "царя", і ще не відомо, якою буде кінцева цифра внаслідок цієї дикої війни.

Українці, наче один живий механізм, зібрали свої сили та виступили проти окупантів. І тепер планомірно продовжують виганяти ворожі війська геть від святої української землі. Теперішня війна – апогей сотень років гноблення українського народу московським режимом, і після її закінчення життя зміниться у рази.

У ході військових дій українські військові неодноразово завдавали точкових ударів по військових об'єктах та складах Росії. А через кілька місяців активного контрнаступу, у Кремлі усвідомили, що вони та їхня хвалена армія перебувають у зоні ризику.

Так стало відомо, що Росія прибрала з Чорного та Азовського морів бойові кораблі, здатні запускати ракети типу "Калібр".

Докладніше про це повідомляє видання УНІАН, посилаючись на прес-службу ВМС України.

Зазначається, що зараз Росія тримає в Азовському морі лише два військові кораблі, але вони не призначені для ракетних пусків, а скоріше перебувають на чергуванні. У Чорному морі бойових кораблів немає зовсім.

Проте, велика бойова група залишається у Середземному морі – 9 кораблів, включаючи 5 носіїв крилатих ракет "Калібр" із загальним залпом у 72 ракети. Але звідти ракети по Україні ще жодного разу не запускалися.

Читайте також: