Гарбуз - чудова основа для сезонних осінніх оладок. Ще б пак, яскравий помаранчевий колір і гарбузовий аромат страви завоює будь-який шлунок.

Інгредієнти:

  • гарбуз - 400 г;
  • яйця - 2 шт;
  • часник - 3-4 зубчики;
  • зелень петрушки;
  • пшеничне борошно - 4 ст. л.;
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком.

А також:

  • соняшникова рафінована олія - для смаження;
  • сметана - для подачі.

Важливо! Для оладок бажано брати м'який стиглий гарбуз, щоб він добре просмажився. Якщо ж гарбуз твердий, то його можна попередньо відварити в підсоленій воді до м'якості (приблизно 20 хвилин).

Гарбуз потрібно натерти на крупній терці.

Зелень петрушки подрібнюється ножем та додається до тертого гарбуза.

Далі слід додати вичавлений часник. В миску розбити яйця, розмішати виделкою і також додати до тертого гарбуза.

Посолити і поперчити за смаком. Перемішати.

Додати пшеничне борошно. Перемішати.

На добре розігріту сковороду вливаємо соняшникову рафіновану олію. Столовою ложкою викладаємо гарбузове тісто на сковорідку, формуючи круглі оладки. Вогонь краще робити середній, щоб не допустити пригорання їжі.

Смажаться оладки з обох боків до рум'яної скоринки. Щоб процес обсмажування відбувався легше, і гарбуз швидше розм'якшився, оладки краще накривати кришкою.

Подавати можна таку страву як гарячою, так і холодною. Особливо смачні оладки зі сметаною.

Читайте також:

З ароматом різдвяних свят. Як приготувати апельсинові оладки

Гарний настрій на сніданок: як приготувати оладки з яблуками та вівсянкою. Рецепт

Без яєць та кефіру: як приготувати пухкі оладки, щоб порадувати родину