Продукти:
  • тепла вода 250мл;
  • мука 220 гр;
  • сухі дріжджі 1 чайн.
  • цукор 2 стіл. л.;
  • сіль 0,5 чайн.
  • рослинний маслог для смаження.

У теплу (37-40 ° С) воду додаємо цукор та сухі дріжджі.

Увага! Перед використанням дріжджів потрібно почитати інструкцію. Є дріжджі, які відразу потрібно змішувати з борошном, а є ті, які потрібно активувати, змішавши із теплою рідиною (водою чи молоком). Нам потрібні дріжджі, які потрібно активувати у теплій рідині.

Суміш перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин у теплі до появи на поверхні пишної шапочки. Якщо шапочка з'явилася, то це означає, що дріжджі активізувалися і можна готувати далі. Якщо пінки немає, то дріжджі або прострочені, або неякісні, або неправильно зберігалися. Тісто з таких дріжджів не підніметься, бо живі організми у них загинули.

Переливаємо суміш у глибоку миску. До дріжджової суміші додаємо сіль і її потрібно перемішати.

Борошно потрібно просіяти і в 2-3 прийоми всипати в суміш кожен раз добре розмішуючи. Перемішуємо тісто до однорідності.

Накрийте миску з рушником і залиште в теплі на 30 хвилин. За цей час кілька разів перемішайте тісто. Це потрібно, щоб випустити з нього вуглекислий газ, що скупчився, і наситити суміш киснем, щоб дріжджі могли "дихати" і піднімати тісто далі. Завдяки цьому тісто вийде пористим та повітряним.

У сковороді розігрійте трохи олії.

Змоченою в холодній воді (щоб тісто до неї не чіплялося) столовою ложкою, викладаємо оладки в добре розігріту олію.

Увага! Рівень олії має бути рівномірним, але не надто великим (оладки не повинні плавати). Смажимо дріжджові оладки на середньому вогні до гарного рум'яного кольору з обох боків.

Читайте також:

Як приготувати пишні оладки на воді: секрет старовинного рецепту

Так робили козаки: як приготувати справжній український хрін у домашніх умовах. Рецепт

Справжні ласощі: як зробити бурякові оладки. Рецепт корисного сніданку