Із вказаної кількості інгредієнтів Ви отримуєте три пирога діаметром приблизно 30 см.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти для тіста:
- борошно пшеничне - 600 г
- вода - 250 мл
- молоко - 250 мл
- свіжі дріжджі - 30 г
- цукор - 1 ч. л.
- сіль - 1 неповна ч. л.
- соняшникова рафінована олія - 3 ст. л.
Інгредієнти для начинки:
- гарбуз - 600 г
- сир Сулугуні - 300 г
- ріпчаста цибуля - 250 г
- сушений чебрець - 2 ч. л.
- сіль, чорний мелений перець - за смаком
- вершкове масло (для смаження) - 2 ст. л.
- соняшникова рафінована олія (для смаження) - 2 ст. л.
А також:
- вершкове масло (для змащення пирогів) - 80 г
Для приготування тіста спочатку приготуємо опару. Для цього в миску подрібнити дріжджі, додати цукор, одну столову ложку борошна і 100 мл теплої води (приблизно 35 °С). Все добре розмішати і залишити на 10-15 хв.
У велику посудину просіяти борошно, посолити і додати готову опару. Перемішати.
Потім до борошна додати решту води (150 мл) і молоко (250 мл). Молоко і вода повинні бути теплими. Знову перемішати.
Після цього додати соняшникову олію і замісити ніжне трохи рідкувате тісто.
Тісто перекласти у велику посудину (стінки якої попередньо слід змастити олією), накрити рушником і залишити на 1 год., щоб підросло.
Для начинки цибулю порізати кубиками, гарбуз очистити від шкірки і натерти на терці з великими отворами, так само натерти і сир.
На вершковому маслі та соняшниковій олії обсмажити цибулю до ледь золотистого кольору і трошки посолити.
Потім додати сир, знову перемішати. Начинка готова.
Тісто, що підросло, потрібно розділити на 3 рівні частини, гарбузову начинку також.
На добре присипану борошном стільницю викласти одну частину тіста і качалкою чи руками надати їй форму круга, при потребі підсипаючи борошно. В середину круга рівномірно викласти одну частину начинки, залишаючи вільними краї тіста.
Краї тіста зібрати досередини, щільно зліпити докупи і закрутити (як обгортку цукерки).
Зверху добре притрусити борошном і руками розкачати заготовку з начинкою від середини до країв. Потім, обережно, щоб не порвати тісто, пиріг перевернути на інший бік і продовжити формувати його, розкачуючи від середини до країв.
Тісто з начинкою взяти двома руками і викласти у форму (в мене деко) і вже тут розкачати пиріг до потрібного розміру. В центрі пирога зробити невеликий отвір діаметром 2-3 см для виходу пари.
Випікати пиріг у розігрітій до максимуму духовці (в мене 250 °С) 10–15 хв. Спочатку випікати на нижньому рівні духовки, потім – на верхньому. Пиріг вийняти з духовки, струсити залишки борошна і добре змастити розтопленим маслом. Шматочок масла покласти в центральний отвір, – воно розтопиться і частково просочить начинку. Таким чином спекти ще два пирога. Осетинський пиріг з гарбузом «Насджин» готовий.