Як відбити м'ясо без бризок
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПо-перше, щоб м'ясо не бризкалося і було зручно різати його можна покласти в морозилку на кілька хвилин.
По-друге, можна використовувати харчову плівку. Якщо завернути м'ясо в плівку перед тим, як його відбити, весь сік залишиться всередині, а не розлетиться по всій кухні. Та й молоток буде простіше мити.
Навіщо потрібно відбивати м'ясо
Процес відбивання м'яса допомагає розм'якшити його волокна, завдяки чому воно залишається м'яким після приготування. Крім того, відбивання дозволяє збільшити його площу.
При цьому не все м'ясо потребує такої підготовки. Курку та яловичину не прийнято відбивати, якщо це не потрібно за рецептом, наприклад, для рулету. У той же час свинину відбивати обов'язково незалежно від страви. Справа в тому, що свинина сама по собі жорсткіша, ніж яловичина чи курка.
Читайте також:
Гарнір на всі випадки життя: як правильно гасити картоплю у сковороді без м'яса
Як у старих фільмах: готуємо справжні полтавські галушки з м'ясом та грибами. Рецепт