Із цим рецептом швидкого та безклопітного тіста абсолютно кожен зможе зробити по-справжньому смачні пиріжки.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне 500 грам;

  • вода 250 мл;

  • цукор 100 грам;

  • сіль 3 грами;

  • дріжджі сухі 5 грам;

  • олія 100 мл.

Для опари в теплу воду необхідно всипати сухі дріжджі, 15 г цукру, 150 г борошна, перемішати до однорідної консистенції, прикрити миску рушничком, залишити в теплому місці на 35 хвилин для активації дріжджів та появи пінистої "шапочки".

Вмішати решту борошна і замісити м‘яке тісто. Наприкінці частинами у 5 прийомів вмішати олію. Вмішувати наступну частину лише тоді, коли добре вимішається попередня.

Накрити тісто плівкою, прибрати в тепле місце, щоб тісто піднялось, приблизно на 1 годину.

Сформувати вироби.

Залишити в теплому місці під плівкою на 45—50 хвилин. Змастити розбовтаним з молоком яйцем. Випікати при 180 градусів до готовності.

Читайте також: