Із цим рецептом швидкого та безклопітного тіста абсолютно кожен зможе зробити по-справжньому смачні пиріжки.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
-
борошно пшеничне 500 грам;
-
вода 250 мл;
-
цукор 100 грам;
-
сіль 3 грами;
-
дріжджі сухі 5 грам;
-
олія 100 мл.
Для опари в теплу воду необхідно всипати сухі дріжджі, 15 г цукру, 150 г борошна, перемішати до однорідної консистенції, прикрити миску рушничком, залишити в теплому місці на 35 хвилин для активації дріжджів та появи пінистої "шапочки".
Вмішати решту борошна і замісити м‘яке тісто. Наприкінці частинами у 5 прийомів вмішати олію. Вмішувати наступну частину лише тоді, коли добре вимішається попередня.
Накрити тісто плівкою, прибрати в тепле місце, щоб тісто піднялось, приблизно на 1 годину.
Сформувати вироби.
Залишити в теплому місці під плівкою на 45—50 хвилин. Змастити розбовтаним з молоком яйцем. Випікати при 180 градусів до готовності.
Насолода для всієї родини: як приготувати пиріг з капустою. Рецепт
"Дамські витівки": як приготувати ніжний пиріг з домашнім сиром та ягодами. Рецепт
Круче американського пирога: як приготувати український грушевий тарт