Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не залишає спроб організувати мирні переговори Києва та Москви. Ось тільки про принцип справедливості президент Білорусі, мабуть, забув, оскільки його "заклики" відображають виключно інтереси Кремля.

Так, Олександр Лукашенко, який опосередковано допомагає Путіну вбивати українців, заявив, що Україна нібито зобов'язана розпочати переговори з Росією, не висуваючи жодних попередніх умов.

Про це він заявив у ефірі російського пропагандистського телеканалу.

Так, за словами Лукашенка, Київ нібито робить "помилку", висуваючи попередні умови для переговорів із Росією. При цьому він стверджує, що "такі попередні умови не дозволяють розпочати переговори". Крім цього, політик цинічно заявив про те, що "братні народи" не повинні вбивати своїх же.

До того ж білоруський диктатор заявив, що з Росією нібито потрібно шукати "компроміси".

"Ну, не можна заздалегідь висувати умови. Особливо у розмові з гігантською Росією. Сядьте за стіл переговорів, і там усі умови висунете. І другий принцип класичний – компроміси. Ну, не треба, щоб убивали своїх. Ну кров у нас одна в жилах". тече. Я бачу, що Росія це розуміє. Чи це зрозуміє Україна? Ну, найближчим часом подивимося", – заявив Лукашенко.

Нагадаємо, що раніше журналістам Рос ЗМІ Лукашенко заявляв, що президент України Володимир Зеленський "має зупинитися" і піти на мирні переговори з Росією, якщо він хоче уникнути "величезних жертв та повного знищення України".

"Все в руках України. Не тому, що я хочу зіпхнути цю тему на Зеленського та Україну. Справді, всі зараз у руках України. Якщо вони не хочуть загибелі, причому у величезній кількості людей. Важко, складно, важко, але треба зупинитися , треба це припинити, бо далі буде повне знищення України... Це не те, що путін говорив якось задовго до "операції", що це загрожуватиме втратою державності - це буде знищення України", - запевняє Лукашенко.

Читайте також:

Між Мінськом та Москвою є проблеми: Лукашенко терміново летить на аудієнцію до Путіна. Що обговорюватимуть

Замах на Лукашенка: політологи впевнені, що Кремль задумав недобре щодо глави Білорусі

"Зовсім у "царя" дах виїхав": Лукашенко вибухнув погрозами та образами на адресу європейців