Класичний варіант приготування сосисок – варіння у каструлі.

Слід пам'ятати, що при варінні в плівці сосиски виходять красивою рівною форми і менш рідкими, а при варінні без плівки на думку багатьох кулінарів сосиски будуть нешкідливішими.

Правильний спосіб варіння сосисок:

Підбираємо каструлю відповідного розміру (щоб сосиски помістилися на всю довжину), набираємо в неї воду так, щоб вона в результаті повністю покривала сосиски і ставимо каструлю на вогонь, і доводимо воду до кипіння.

Як тільки вода закипіла, кладемо сосиски, чекаємо поки вода знову почне кипіти і зменшуємо вогонь, після чого варимо сосиски протягом 2-5 хвилин (в середньому 3 хвилини).

Коли сосиски зваряться, відразу ж виймаємо їх із каструлі (залишати їх у гарячій воді не потрібно, тому що розваряться і стануть гіршими на смак).

До речі, багато господарок виливають воду після варіння сосисок, але робити це зовсім не потрібно. Така вода підійде для приготування смачного картопляного пюре.

У киплячу воду відправте картоплю та лавровий лист. Через 15 хвилин неймовірно смачна картопля буде готова.

Після варіння домашніх сосисок можна приготувати смачний і легкий бульйон з вермишеллю або суп.

Читайте також:

Рецепт насолоди: як приготувати найніжніший гарбузовий чай з молоком