У селищі Тимівське (Сахалінська область) 19 листопада був день надзвичайних подій. Мало того, що вранці в Тимовському через вибух газу обрушився п'ятиповерхівка, внаслідок чого загинули дев'ятеро людей, так ще ближче до вечора спалахнув багатоквартирний будинок.

Так, вранці у селищі вибухнув газовий балон у панельному п'ятиповерховому будинку, внаслідок чого загинуло дев'ятеро людей, четверо з яких діти. Щоб оперативно розібрати завали, знадобилося 59 рятувальників та 13 одиниць техніки.

Мешканці постраждалого внаслідок вибуху будинку у Тимівському зі сльозами на очах згадують перші секунди трагедії. Журналістам вони розповіли, що насамперед подумали, ніби стався землетрус. Але, вибігши на балкон, жахнулися: сусідній під'їзд обвалився, піднялися стовпи пилу і пролунали несамовиті крики.

Зараз на місці трагедії панує повна тиша, яку щоразу порушує лише спецтехніка. Кадри – моторошні. Упереміш з уламками плит подекуди видно залишки меблів та особисті речі мешканців.

До речі, пізніше з'ясувалося, що будинок не був газифікований, тому причини вибуху ще мають розібратися.

Одна з місцевих мешканок зізналася, що навряд чи колись зможе повернутись у цей будинок.

"Переїжджатимемо, жити тут я не зможу. Загиблі діти - це однокласники моєї дитини", - сказала тимівчанка, не зумівши стримати перед журналістами сліз.

Пізніше того ж дня вибухнув газ ще в одному будинку.

Полихнуло приблизно о пів на першу ночі за місцевим часом - пожежники були на місці через три хвилини. Вогонь охопив 400 квадратів даху багатоквартирного будинку, а потім поширився на обидва поверхи та сходи. Варто зазначити, що цей двоповерховий дерев'яний будинок є відносно новим — його звели 2014 року.

Читайте також:

Посипало голову, наче порохом: Леся Нікітюк показала снігові фото з рідного Хмельницького

Нещодавно була ще неповнолітньою: Машенька з «Вороніних» чекає на дитину. Це взагалі законно?

Врятував десяти вояків, повернувся за 11-м, але вижити не зміг: Україна прощалася з Героєм, якого запам'ятають назавжди