18 листопада у Житомирі попрощалися з 35-річним військовим медиком Володимиром Рудюком, який ціною власного життя врятував побратимів.

Чоловік був був військовим медиком і в в останньому бою врятував 10 військових ціною власного життя.

"Він сам обрав цю професію, – розповів журналістам побратим загиблого Микола. – Володимир був інструктором з тактики, але йому дуже подобалася медицина. Він обрав цю професію і у нього очі горіли. Володимир рвався допомагати людям. Він дуже багато життів врятував".

Володимир – корінний житомирянин і запам’ятався місту він насамперед як хлопець, який марив спортом. Навчався в ЗОШ №28, а потім в ЖДУ імені Івана Франка.

З ранніх років хлопець займався спортом, бойовими мистецтвами. Саме тому в дорослому житті став тренером карате, айкідо. В 2015 році створив і очолив Житомирську федерацію страйкболу.

З перших днів масового рашистського вторгнення добровольцем став на захист України. Воював на посаді старшого бойового медика, врятував не один десяток життів бойових побратимів.

Загинув Володимир Рудюк на Донбасі, під час бойової сутички з ворогом. Того дня із поля бою Герой встиг винести на собі десяток бійців, а коли повернувся за 11-м ворожа куля застала і його. Рідні кажуть, по-іншому він вчинити не міг.

Володимир Рудюк ще не встиг одружитися і створити власну сім’ю, без свого сина лишилася мати Героя.

"Володимир виріс на моїх очах і завжди був спортсменом, – розповіла тітка загиблого Наталія. – Він завжди був активним. Пішов на війну з перших днів".

Читайте також:

Не забудьте згадати близьких: список батьківських субот

Зірка радянської «Червоної шапочки» Поплавська заявила, що її син їде воювати проти українців

Із російським нареченим щось не так? Аліна Гросу натякнула на розлучення