Президент Сербії Олександр Вучич давно відомий у світі як політик-еквілібрист, який намагається бути мультилояльним - Росії, Євросоюзу, Америці, Китаю... Ще б пак, перебуваючи в самому серці Європи, стати частиною її Вучич мріє найбільше у світі. Водночас Президент Сербії одним із своїх найкращих друзів вважає Президента Росії Володимира Путіна. Така позиція і призвела до того, що Росія вже заохочує серйозними подарунками.

Так, стало відомо, що за дорученням глави Чечні Рамзана Кадирова 15 листопада радник голови ЧР в арабських та мусульманських країнах Турко Даудов провів робочу зустріч із президентом Сербії Олександром Вучичем. Зустріч відбулася у Белграді (Сербія).

Про це Даудов особисто повідомив Instagram 15 листопада.

"Сьогодні у світі непроста політична ситуація, коли Росія вступила за захист духовних, традиційних і сімейних цінностей, показала Заходу неприйняття чужої ідеології, що нав'язується ними, можна сказати весь західний світ встав проти. Однак керівництво і народ Сербії не тільки не виступили проти, але й показали свою підтримку РФ. У зв'язку з цим Рамзан Кадиров попросив мене особисто висловити вам свою повагу та передати, що багатовікові братні відносини Росії та Сербії вкотре показали свою міцність", - заявив Даудов.

Крім того, під час переговорів Даудов вручив сербському президенту символічний подарунок від голови Чечні Рамзана Кадирова - папаху та бурку (елементи національного одягу).

Радник назвав подарунки символом твердого характеру сербів такого ж, як у горян.

У відповідь Вучич назвав Росію "братським народом".

Також Президент Сербії в ході зустрічі зазначив, що відносини Росії та Сербії не вдасться зруйнувати "ні під яким тиском", оскільки серби вважають російських братнім народом.

Читайте також:

Підготовка до мобілізації. Лукашенко прогнувся під Путіна, рахунок пішов на дні

"Чорний ящик". Буданов розповів про секретну зброю ЗСУ, яка знищує окупантів

Вивернули душу навиворіт: український ведучий Дмитро Комаров потрапив під обстріл окупантів